Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η δίαιτα του Βενιζέλου

Ο Βενιζέλος κάνει δίαιτα, μου το ΄πε ο διαιτολόγος του, αυστηρή! Τρώει μόνο σουπιές με μπρόκολα και όλα στον ατμό!

Θέλει στο επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να είναι fit. 

Βέβαια τις νύχτες υπνοβατεί και καταβροχθίζει τις τούρτες στο ψυγείο.Το πρωί δε θυμάται τίποτε! 

Θέλει να ΄ναι fit για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ,  ξεκινώντας φυσικά  από τον εαυτό του . 

Όμως το ΠΑΣΟΚ  είναι πια νεκρό σαν ζόμπι ,μόνο κάτι γιαγιάδες το πιστεύουν ,όμως τώρα κι αυτές θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ , και έτσι δε θα μπει ξανά στη βουλή. 
Ο Βενιζέλος όμως δεν το παραδέχεται και κανένας δεν του λέει τίποτε γι αυτό, διότι ποιος τον ακούει ! Φωνάζει τόσο που νομίζεις θα πάθει εγκεφαλικό.

Βασικά τίποτε δεν μπορούμε να του πούμε ,γιατί απλά δεν προλαβαίνουμε, μιλάει συνέχεια , ανάσα δεν παίρνει , νομίζεις ότι βγάζει λόγια από μέσα του. Ίσως τελικά να κυοφορεί και λόγια εκτός  από τούρτες .( Είναι πάντως μεγάλο ταλέντο να μιλάς τόσο και να μη λες τίποτε . Αλλά δεν είναι εξυπνάδα ,όπως λέγεται, είναι κούφια λόγια και να μην μπερδεύεστε).

Τέλος πάντων ο Βενιζέλος κάνει μεγάλες προσπάθειες να αναστήσει τα πεθαμένα και άρχισε τα τηλέφωνα, πήρε και τον Σημίτη (από το σημιτισμός) και τον Γιωργάκη ( Είναι στη Σάμο και την περνάει φίνα ,έχει φάει όλους τους αστακούς του νησιού! ) για να ξανά αγαπηθούν όπως παλιά , και να κάνουν το ΠΑΣΟΚ όπως ήτανε. Μας είπε να μη πούμε τίποτε σε κανένα και γω από σπόντα ξέρω κάτι. Πρέπει την αναγέννηση να την σχεδιάσει καλά και να μας την προσφέρει έκπληξη! 

Είναι σίγουρος ,ότι με τους δημοφιλείς Γιωργάκη , Σημίτη και τον ίδιο, ενωμένους, το   ΠΑΣΟΚ θα απογειωθεί και θα φέρει ποσοστά του 2009! Αλλά με τους Έλληνες ποτέ δεν ξέρεις! Είναι προς μελέτη ο μαζοχισμός του. Λαός φαινόμενο! Ίσως επειδή έχει λεφτά στα μαξιλάρια και στα στρώματα και δεν τον νοιάζει η κρίση (Του μπαμπά μου το στρώμα δε έχει βαμβάκι έχει ευρώ. Κάτι ξέρει ο Στουρνάρας). 

Καλά προχθές του Βενιζέλου τον πιάσανε οι ευαισθησίες του (από την πείνα μάλλον. Δίαιτα κάνει, πεινάει!) και μας είπε ότι «Η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν πρέπει να αρθεί. Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο»... 
Γι αυτό θα κάνουν κάτι πιο έξυπνο , θα βάλουν ακόμα 15 χαράτσια και θα ισοφαρίσουν με τους Τροϊκανούς!

Καλό θα είναι όμως, να μην πιστεύετε τον Βενιζέλο γιατί είναι στοματικός τύπος δηλαδή φαφλατάς και ότι λέει είναι λόγια του αέρα.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν  να μην πιστεύετε κανέναν της συγκυβέρνησης γιατί πρώτα μας καθησυχάζουν και μετά μας τα παίρνουν.Είναι το λεγόμενο δόγμα του σοκ! 

Να ξέρετε όταν σε καθησυχάζουν σημαίνει ότι θα σου 'ρθει εκεί που δεν το περιμένεις. 
Οπότε κατασχέσεις θα γίνουν (Οι Γερμανοί θέλουν και αυτοί ένα αγοράσουν ένα ηλιόλουστο Ελληνικό σπιτάκι σε τιμή "κατάσχεσης"!)  

Αλλά εκτός από κατασχέσεις και γενικό ξεπούλημα, θα γίνουν και άλλες   απολύσεις , μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα , κατάργηση των δώρων και άλλα πολλά που θα τα σκέφτονται καθ' οδόν.

Είμαστε στα 2/3 της κρίσης λέει ο Βενιζέλος και σε 60 χρόνια θα είμαστε στα 2/4 ,μετά στα 2/5,2/6,2/7,2/8 κλπ . 

Σε τρεις αιώνες από τώρα θα είμαστε σε κάποιον ανηφορικό δρόμο κρίσης και θα θέλουμε δουλίτσα ακόμα! 

Εμείς δε θα ζούμε!
ΥΓ Το μενού του Βενιζέλου έχει σήμερα ορτανσίες σουφλέ! 
Ο μπρακατσούλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου