Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης

Η Ελληνική κοινωνία είναι σε σύγχυση, γνωστό σε όλους, η πληροφορία μας έχει κατακλύσει και δε ξέρουμε πια τι είναι σωστό και λάθος. 

Μας οδηγεί μόνο ένας παρορμητικός  θυμός , με τους μισούς Έλληνες να είναι εναντίον των άλλων μισών , επειδή νομίζουμε, ότι στους άλλους μισούς οφείλεται η δυστυχία μας. Και εδώ αρχίζει η εκτόνωση , όλοι με παγιωμένες ακραίες θέσεις,  πολύ βρίσιμο, πολύ χολή, χωρίς να ακούει κανένας  κανέναν. 
Όχι εσείς φταίτε , όχι εμείς φταίμε , όχι  φταίνε αυτοί , όχι φταίνε οι άλλοι  και πάει λέγοντας. Αποπροσανατολισμός και διχασμός συνάμα, δε βγάζεις άκρη. 
Αποτέλεσμα να παραμένεις θυμωμένος , μετά πικραμένος , απογοητευμένος ,θλιμμένος, καταθλιμμένος , καταστάσεις που βρίσκονται σε μια διαδοχική ,κυκλική ,αέναη επανάληψη  , πυροδοτούμενες από νέα ερεθίσματα.

Αλλά ποιος είναι τελικά ο πραγματικός εχθρός; Είναι οι άλλοι; Υπάρχει  εχθρός; Υπάρχει απάντηση;
Μα πως γλυκαίνει ο άνθρωπος; Πως;
Σκεφτόμουν πολύ ώρα πριν ξεκινήσω να γράψω την απάντηση, το στρούφιζα απο ΄δω, το στρούφιζα απο κει, δε έβγαινε τίποτε, δεν είχα απάντηση, απογοητευμένος θα σταματούσα και θα έγραφα ένα άλλο post, ένα post θυμού που είναι πιο βολικός τρόπος στους καιρούς μας, όμως την τελευταία στιγμή μου 'ρθε η κατάλληλη λέξη , ΕΡΩΤΑΣ (Παρεμπιπτόντως η google δεν έχει ορθογραφικό έλεγχο, στα κεφαλαία της λέξης ΕΡΩΤΑΣ, τυχαίο;).

Ναι λοιπόν , μόνο ο έρωτας θα μας σώσει, να μας έρθει κατακούτελα , να μας ζαλίσει , να μη βλέπουμε μπροστά μας , να παραπαίουμε σε γη και ουρανό.
Να 'ρθουν χιλιάδες βέλη του φτερωτού θεού να μας χτυπήσουν στη καρδιά , ο θυμός να γίνει αγάπη,  η φωνή τραγούδι κι οι ύβρεις  ερωτόλογα. Ο διχασμός να γίνει αγκαλιά  , κι η πίκρα το πετμέζι.

Να δούμε τους πιο τρελούς, ασύμβατους έρωτες !
Να ερωτευτεί ,ο χρυσαυγίτης την Πακιστανή , ο Μωαμεθανός τον Ορθόδοξο , ο Έλληνας τον Τούρκο, Ο θεσσαλονικιός τον Αθηναίο ,ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, ο άνεργος τον εργαζόμενο, ο δημόσιος τον ιδιωτικό, ο επετηρίδειος   τον ασεπίτη , ο Συριζαίος τον Νεοδημοκράτη, ο ΚΚΕ τον καπιταλισμό , Ο ρώσος τον Αμερικάνο, αλλά και ο Τσίπρας τον Σαμαρά, ο Κουτσούμπας  τον Τσίπρα, ο Στουρνάρας  την Ελλάδα, η Μέρκελ  την Ευρώπη, ο Σόιμπλε τον εαυτό του και η Τρόικα την κοινωνία!

Τέτοιοι και ακόμα πιο παράδοξοι έρωτες , αιφνίδιοι, αγγελικοί, γλυκείς, ,μαλαματένιοι.
Το αγκάθι  γίνει ρόδι, το σίδερο βαμβάκι, φωτιά νερό να σμίξουνε να ρίξουνε το μίσος να βγάλουν την αγάπη! 
Ερωτευτείτε η ζωή είναι μικρή. 
Και καλούς απογόνους!
Ο μπρακατσούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου