Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η πανσέληνος φταίει ή ο Σόιμπλε;

Εχθές ήταν το πιο μεγάλο φεγγάρι , όλοι ξεχυθήκαμε στους δρόμους να το δούμε έτσι μεγάλο που ήταν,
γίνανε και συναυλίες , και όλοι μαζί το κοιτούσαμε και λέγαμε τι ωραίο που είναι , και τι ασημένιο και τι μεγάλο και όλα αυτά που λέμε κάθε Αύγουστο.

Βγήκαν και οι ερωτευμένοι να το δούνε αλλά φεύγαν τσακωμένοι διότι η πανσέληνος ,όπως ξέρετε, δημιουργεί κάργα τσίτα! Άλλος έχει νεύρα, άλλος δεν του κολλάει ύπνος , άλλος τσακώνεται με το γείτονα του και μόνο που υπάρχει , ο ευσυγκίνητος βάζει τα κλαματα με το παραμικρό και ο καταθλιπτικός αυτοκτονεί.

Εντάξει φταίει και η Τρόικα  που μας έχει αλλάξει τον αδόξαστο. Μας έχει φέρει τα πάνω κάτω και δε μπορούμε να χαρούμε από πουθενά. 
Λίγο πας  να χαρείς και σε παίρνει τηλέφωνο ο φίλος σου και σου λέει, βγήκα σε διαθεσιμότητα  ή ακούς ότι ο γνωστός σου απολύθηκε. Πάει η χαρά έφυγε! 

Γιατί νομίζετε ότι στις διακοπές χαλάρωσα ; Ενοχές , πολλές ενοχές. Τι να χαίρομαι; Τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που υποφέρει; Όχι πες! Μπορείς με τέτοια  κατάσταση γύρω σου να κάνεις χαλαρές διακοπές;

Ευτυχώς τελειώσαν οι διακοπές και τώρα αρχίζω να ηρεμώ, αλλά ήρθε η πανσέληνος σε συνδυασμό με Σόιμπλε και ξανατσίτωσα. 
Την πανσέληνο μπορώ να τη διαχειριστώ κάπως, τον Σόιμπλε επ' ουδενί!

Ήρθε πάλι με κουνάμενο δάχτυλο, να μας πει ότι θέλουμε τρίτο μνημόνιο , μετά βγήκαν χορωδία η Μέρκελ και ο Ρεν και μας τραγουδούσαν: Τρίτο μνημόνιοοοο ,τρίιιιτοοο μνημόοοονιοοοο!
Μας δουλεύουνε ; Φταίω  εγώ που πίστεψα το Σαμαρά με το  success story του, πείστηκα τόσο που άρχισα και ,γω  να βλέπω ανάπτυξη... Στα φυτά , με ανθίνη, στο μπαλκόνι μου.

Ήρθε και ένας  Άσμουσεν, αυτός πάλι  που ξεφύτρωσε; Εσείς τον ξέρατε ; 
Ήρθε  λοιπόν και αυτός  , καθαρόαιμος Γερμανός ,φάτσα , μάτια,  ξεπλυμένα .Τέλος πάντων, συναντήθηκε με  τον Στουρνάρα  να μιλήσουν . 
Αλλά τελικά δε μιλήσανε γι αυτά, μιλήσανε για άλλα, μας είπε ο Άσμουσεν . Και ποια είναι αυτά  τα άλλα;  

Δεν μας έδωσε περαιτέρω διευκρινήσεις ,  μας συμπονά όμως πολύ και θαυμάζει τις προσπάθειές μας και ότι πάμε καλά στις μεταρρυθμίσεις , αλλά επειδή η Γερμανία  κερδίζει πολλά με τις θυσίες αυτές , καλό είναι να τις συνεχίσουμε για πάντα. 

Παραδέχτηκε επίσης ότι η  ανεργία  στους νέους  είναι σε υψηλά επίπεδα ,αλλά να μην ανησυχούμε, γιατί έρχονται ξένες  πολυεθνικές ,που θα τους  απορροφήσουν και  θα τους ρουφήξουν ,κυριολεκτικά, το αίμα,  δουλεύοντας δουλικά,  αλά, Moritz Erhardtμέχρι θανάτου.
Έτσι είναι η λέει η ελεύθερη οικονομία, ξεσκίσου  εσύ για να κερδίζω εγώ! 

Θα ρθει όμως ο καυτός Σεπτέμβρης..... και θα φύγει όπως ήρθε, σαν τον καυτό Ιούνη ,Μάρτη,  Δεκέμβρη και πάει λέγοντας. 
Δεν αφήσαμε κάψα για κάψα ,τη ρουφήξαμε σαν τα γιαούρτια , και το καυτό έγινε χλιαρό και η προσδοκία στον αέρα .
Πότε το καυτό θα είναι πραγματικά καυτό ; Καμία απάντηση.
Μας κατσικώθηκαν οι μπάσταρδοι ,δε λεν να φύγουν!
Ο μπρακατσούλας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου