Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το νέο σχολείο σε νέα δεδομένα

Λοιπόν πάμε ... Τα σχολεία ξέμειναν από παιδιά ,
ούτε ένα για εγγραφή και πάνε για κλείσιμο!
Ναι  αλήθεια σας  λέω ,διότι οι μαθητές  εξαφανιστήκαν και αυτό είναι πολύ σοβαρό.
Δεν ξέρουμε που βρίσκονται οι μαθητές.

Όλη η κοινωνία τους ψάχνει για να τους φέρει πίσω στα σχολεία , διότι αν δεν υπάρχουν οι μαθητές οι καθηγητές είναι άχρηστοι και αυτό είναι πολύ κακό.

Που πήγαν οι μαθητές;
Κανείς δεν ξέρει.!
Οικογένειες ολόκληρες έχουν πέσει σε βαθιά θλίψη και έχουν βάλει θεούς και δαίμονες για την εύρεσή τους.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι αυτό είναι σημάδι Θεού και κάνουν το σταυρό τους , ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου και μας προτείνουν να πάμε για εξομολόγηση, μπας και βρούμε θέση στο παράδεισο. 

Τα δελτία ειδήσεων έχουν ξεσκιστεί να συζητάνε για  το θέμα σε όλα τα παράθυρα, με εκπροσώπους από τη χρυσή αυγή , που υπόσχονται ότι  μόλις βρεθούν τα παιδιά θα τα  γαμήσουν στο ξύλο, ενώ ήδη βαράνε  μετανάστες για προπόνηση.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  πάλι θεωρεί ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του (αν και ενώθηκαν) , ενώ η Τρόικα  ζητά να εξαφανιστούν και οι καθηγητές διότι τα νούμερα δε βγαίνουν και η  Μέρκελ στο άσχετο, ζητά νέα λιτότητα και στα αρχίδια της οι μαθητές.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καλεί όλους τους καθηγητές  για σύνεση και τους ζητά να πάνε στο διάολο , ενώ τους υπόσχεται ότι μόλις βρεθούν τα εξαφανισμένα, να τους ξαναφέρουν πίσω! Βέβαια κανείς δεν τους πιστεύει πια γιατί είναι όλοι ψεύτες και τσιράκια των ξένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που ναι με το λαό , δίνει όρκο,ότι μόλις γίνει κυβέρνηση να φτιάξει νέους μαθητές και κάλεσε τους καθηγητές να κάνουν διαδηλώσεις για να μην πάνε στο διάολο, παρακαλώντας γονυπετείς και με δάκρυα στα μάτια να τον ψηφίσουμε.

Τα συνδικαλιστικά όργανα ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ κλπ, ζητάνε από τους καθηγητές να μείνουν στη θέση τους , και να κάνουν μάθημα όπως πριν ,ως να μη συμβαίνει τίποτε , υποστηρίζοντας ότι έτσι και αλλιώς ποτέ δεν χρειαζόντουσαν οι μαθητές.

Το ζήτημα έχει πάρει πλέον πάρα πολύ σοβαρές διαστάσεις και είναι  όλοι πολύ σοκαρισμένοι, όχι για τους μαθητές ακριβώς, αλλά για τις ώρες που χάνονται, ενώ οι πιο μάχιμοι έχουν αρχίσει το γαμήσι για νέους απογόνους. Ήδη οι γκαστρωμένες  είναι αρκετές χιλιάδες και τα πρώτα βρέφη είναι έτοιμα για το σύστημα. Αυτό είναι πολύ θετικό καθώς δίνει ελπίδα .

Μετά από ακατάσχετες φλυαρίες συζητήσεις σε  παράθυρα και έκτακτα δελτία , η κοινωνία έχει επανέλθει πια στους κανονικούς της ρυθμούς, με αρκετό θυμό όμως, αφού ο ένας βαράει τον άλλον και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας πέφτουν άγρια μπουνίδια,διότι πάντα οι άλλοι μας φταίνε!

Οι καθηγητές τέλος , οι οποίοι  πλήττονται άμεσα, έχουν σκύψει τα κεφάλια και κάνουν ότι τους λένε , γιατί είναι γεννημένοι μίζεροι, περιμένοντας  εντολές από το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι συν τοις άλλοις, ξημεροβραδιάζονται να μετράνε κενά, ενώ όταν δεν μετράνε, κάνουν συνελεύσεις για να συζητήσουν πότε θα γίνει η επόμενη συνέλευση.

Αυτά για τώρα, νεότερα στον επόμενο Post του μπρακατσούλα.
Ο μπρακατσούλας





5 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ....
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ...
    Λαϊκό άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπανάλ ... προτιμώ πιο έξυπνα σχόλια, όχι χιλιοακουσμένα.

      Διαγραφή
  2. Κείμενο που σε βάζει σε ΣΚΕΨΕΙΣ.
    Αφήνεις τον ΚΑΦΕ κάτω,
    σβήνεις το ΤΣΙΓΑΡΟ,
    βάζεις το ΚΙΝΗΤΟ στην τσέπη σου
    και διαβάζεις ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ το
    κείμενο για να το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ.
    Να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι εννοεί
    ΠΙΣΩ από τις λέξεις.
    ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ
    και όχι για αναψυχή.
    Εύγε Αδελφέ Συνέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Συνέλληνας δεν μου πάει , έχει εθνικισμό και έχω αλλεργία σε κάθε είδους Πατριδολαγνίες. Το Συνάνθρωπος καλύτερα.
      Αδέρφι μου μπορεί να είναι και ο Πακιστανός και ο Τούρκος και Ρώσος και ο Αλβανός και όλοι!
      Με ενδιαφέρει να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω, από πολίτης της Ελλάδας σε πολίτης του κόσμου!
      Άσε που μπορεί να μην είμαι και Έλληνας!
      Θα συμφωνείς ακόμα;

      Διαγραφή
  3. Τέλειο! Μου θυμίζει ταινία του Bunuel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή