Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Καταλήψεις σε σχολεία της Αθήνας και η Χρυσή Αυγή

Μπαίνουν και οι μαθητές σιγά σιγά στο χορό των κινητοποιήσεων  , με καταλήψεις σχολείων!

Η κοινωνία βράζει , το ποτήρι έχει ξεχειλίσει , είμαστε κοντά σε ένα τέλος, που ελπίζω αυτή η διαδικασία, του τέλους, να μην έχει άλλα θύματα.

Το θέμα όμως είναι να αναγνωρίσουμε τον πραγματικό εχθρό μας, που δεν είναι ούτε ο μετανάστης , ούτε η αριστερά, ούτε οι δημόσιοι ,ούτε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι!

Είναι ο αδυσώπητος νεοφιλελευθερισμός ο οποίος βρίσκεται  στο πιο άγριο και ακραίο σημείο του!

Αυτό από μόνο του δημιούργησε και δημιουργεί  τεράστιο θυμό στην κοινωνία , θυμός  ο οποίος έχει   εκφραστεί εν μέρει, ψηφίζοντας και  βάζοντας ένα  φασιστικό έκτρωμα στη βουλή. Τη χρυσή αυγή.

Με το ναζιστικό αυτό κόμμα,  εκτός του ότι  προβάλαμε πάνω του  τον επιθετικό και ακαλλιέργητο  εαυτό μας , πολλοί Έλληνες πίστεψαν ότι ο τσαμπουκάς του θα διαλύσει το πολιτικό σύστημα, βάζοντας τάξη στην αδικία, τάξη που δεν έδωσε η δικαιοσύνη στα αμέτρητα των πολιτικών σκανδάλων!

Πλέον όμως , ο μύθος της εφαρμογής μιας βίαιης δικαιοσύνης από τη τσαμπουκαλού Χρυσή Αυγή έχει καταρριφθεί ,διότι  είναι ένα  φασιστικό φερέφωνο , δημιούργημα του ίδιου του συστήματος, που εκπροσωπείται από την μεγαλοαστική τάξη.

Έτσι το  συστημικό  εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να καταρρίψει το συστημικό!

Η  Χρυσή αυγή συμφέρει λοιπόν τους αστούς , διότι γίνεται το αμορτισέρ που απορροφάει τις εξουσιαστικές  ανομίες ,ανομίες για να περάσουν μέτρα λιτότητας προς όφελος αυτής της Ελίτ, και εις βάρος φυσικά της διαλυμένης σήμερα, μεσαίας τάξης.

Ας τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.
Διότι δε  χρειαζόμαστε τσαμπουκάδες για να αλλάξουμε  το πολιτικό σκηνικό, παιδεία χρειαζόμαστε.

Η αλλαγή όμως να ξεκινήσει   πρώτα από  την αλλαγή του  μέσα μας, βρίσκοντας τις χαμένες αξίες και ενισχύοντας τον ανθρωπισμό μας.
Μπορούμε;
Ναι!
Ο μπρακατσούλας
brakatsoulas.blogspot.gr




3 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου Μπρακατσούλα,
    Με τσιγκλάς να το πάω παραπέρα και σ ευχαριστώ γι αυτό. Αυτή η αλλαγή του μέσα μας είναι η μόνη λύση και η μόνη αλήθεια. Ένα γρήγορο σκανάρισμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, νομίζω, θα το επιβεβαιώσει. Πρέπει όμως να αποδεχτούμε ότι αυτό πάιρνει πάρα πάρα πολύ χρόνο, όπως όλα τα ουσιαστικά εξάλλου, κ έτσιμάλλον θα πρέπει να μάθουμε να μετράμε τη ζωή μας με άλλες διαστάσεις, μη χρονικές και μη ποσοτικές. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε σημασία σ' αυτά τα αόρατα που μας αποτελούν και να ζούμε μέσα από λεπτομέρειες κ αποχρώσεις, μια οπτική δυσεύρετη και δυσκολοκατάκτητη, είναι αλήθεια. Οι χρυσές αυγές θα ξεφυτρώνουν έτσι κι αλλιώς, μέχρι η ανθρωπιά να γίνει βίωμα και όχι αξία. Αλλά δεν πειράζει... Έκαστος εφ' ω ετάχθη.... (Δεν βρίσκω και τα πνεύματα στο πληκτρολόγιο!!)
    Σοφία Μάζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις καταλήψεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο θα πεις κάτι?
    και τις φθορές που ακολουθούν?
    Εχουμε χρήματαγι αυτό.
    Και το καλύτερο.
    Απεργία των εκπαιδευτικών και κατάληψη.
    Ταυτόχρονα.
    Αυτο το καταλαβαίνεις?
    Την τζάμπα μαγκιά των εκπαιδευτικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγκιά είναι η διεκδίκηση ενός καλύτερου σχολείου; Κ

      Κατάληψη δεν έχουν κάνει οι μαθητές φίλε(χάσανε σε μία νύχτα το δικαίωμα στο μέλλον τους, αφού καταργήθηκαν ένα σωρό ειδικότητες!) αλλά οι κυβερνώντες την εξουσία!

      Οι καταληψίες κυβερνώντες, αλλάζουν με το προ-χειρότερο τρόπο το ένα μετά το άλλο, το εκπαιδευτικό σύστημα,χωρίς μελέτη χωρίς πιλοτική εφαρμογή, οδηγός τους είναι η εξοικονόμηση χρημάτων!

      Προσωπικά αν έχω κάποιον να θυμάμαι στη ζωή μου για την πορεία μου και την εξέλιξή μου είναι δυο τρεις δάσκαλους!
      Σεβασμός και όχι αφορισμός λοιπόν.

      Διαγραφή