Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κόσμος της σφαλιάρας

Μα τι έπαθε ο κόσμος και έχει γαμηθεί στα χαστούκια;
Σε κάθε γειτονιά , σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε στενό , πέφτει το χαστούκι του αιώνα!
Αφού δεν προλαβαίνεις να στρίψεις και τρως μία ανάποδη, που σου ρχεται ο ουρανός σφοντύλι.

Έχει γίνει καθημερινή συνήθεια πλέον η χαστούκα, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που ολοένα και εξαπλώνεται, ακόμα και στην  τηλεόραση πχ στα πρωινάδικα , στις ειδήσεις, στις ενημερωτικές εκπομπές ,ο καλεσμένος είναι στάνταρ ότι θα τις φάει κανονικά, αλλά και οι παρουσιαστές,επίσης, μεταξύ τους.

Τις προάλλες ο Πρετεντέρης έδωσε τέτοιο χαστούκι στην Τρέμη που η καημένη είπε όλο το δελτίο με μια κόκκινη μούντζα στο μάγουλο. Αλλά και αυτή δεν πήγε πίσω, του το ανταπόδωσε με το παραπάνω, του ρίξε μία σβουριχτή που παραλίγο να του ξεκολλήσουν τα μασελάκια.

Στη βουλή πάλι μετά από κάθε λόγο στο βήμα , αντί για χειροκροτήματα σηκώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες , όσο πιο ωραία η ομιλία τόσο πιο δυνατή η μπούφλα.
Γι αυτό η  Κανέλλη είναι κάθε μέρα με πάγο στο κεφάλι, και γι αυτό έχουν αρχίσει να λένε μαλακίες για να είναι τα χαστούκια σα χάδι.

Στα καφενεία και στις φιλικές συγκεντρώσεις , είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση , το χαστούκι έχει γίνει κάτι σα νοηματική γλώσσα και αντί να μιλάνε χαστουκίζονται , δεν υπάρχουν επιχειρήματα και δεν υπάρχει φυσικά διάλογος , τις τρως στα ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις!

Η κυβέρνηση πάντως ενισχύει την κατάσταση σπέρνοντας τη διχόνοια και το διχασμό, αφού έχει χωρίσει τους πολίτες σε ομάδες που η μία είναι εναντίον της άλλης!

Σε όλη την Ελλάδα ακούς Ωχ , Αχ και Βαχ. Όλοι είναι με το χέρι στο μάγουλο και βάζουν ειδικές κρέμες για να απαλύνουν τον πόνο.

Οι φάτσες έχουν γίνει πρησμένες και  παραμορφωμένες , τα αστραφτερά χαμόγελα έχουν αντικατασταθεί από σπασμένα δόντια , ενώ όλοι σχεδόν έχουν μαυρισμένα μάτια.

Πλήθος μελετών προσπαθούν να ερευνήσουν την επιθετική αυτή κατάσταση, κοινωνιολόγοι , ψυχολόγοι και άλλοι των ανθρωπιστικών,μελετούν το φαινόμενο,μετρώντας τις στάσεις απέναντι στη σφαλιάρα. Τελικά από τις πολλές σφαλιάρες που 'φάγαν οι ειδικοί ,σταμάτησε η έρευνα και οι επιστήμονες  σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Οι ψυχαναλυτές που είναι πιο θεωρητικοί, είπαν για μία έκρηξη επιθετικών ενστίκτων , που είναι έντονος φόβος θανάτου, μια εσωτερική μετουσίωση του πόνου σε ζωή και άλλα τέτοια Φροϊδικά, τελικά ο ψυχαναλυτής έφαγε τέτοια σφαλιάρα που παραλίγο να σπάσει το σαγόνι του και από τότε δε ξαναμίλησε!

Η ζωή πλέον έχει γίνει πλέον μια κόλαση  και παρά τον πόνο των μαγουλών,οι πολίτες της  Ελλάδας συνεχίζουν  το ατέλειωτο σφαλιαροαλληλοφάγωμα.

Και ο συγγραφέας τελειώνοντας θα πει:
Αδέρφια λίγο αλληλεγγύη! Πονάει το μάγουλο. Όχι άλλη σφαλιάρα.
Ο μπρακατσούλας
brakatsoulas.blogspot.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου