Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τρία σχόλια για την απεργία των εκπαιδευτικών που προβληματίζουν!


Παρακάτω παραθέτω τρία σχόλια αναγνωστών του blog για το θέμα της απεργίας την εκπαιδευτικών. (Εμένα πάντως με προβλημάτισαν):

Σχόλιο 1:
Έχω από καιρό προτείνει την εξής μορφή αγώνα, απεργία με την άρνηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε διοικητικό θέμα, επικοινωνία με το υπουργείο, αλληλογραφία αλλά με παράλληλα κανονική (ή σχεδόν κανονική) παράδοση των μαθημάτων, σε ένα έστω υποτυπώδες ωράριο (πχ 10-1). Καταψηφίστηκε από τις αριστερές tholoculture metapoliteuticus.
Επίσης, για όσους πιστεύουν ακόμα πως η γνωστή απεργία είναι αγνή μορφή αγώνα, για θύμισε μπρατσάκουλα τι βαθμό έχουν ψηφίσει κι έχουν για την πάρτη τους οι συνδικαλιστές ; μήπως τον α ; Εγώ είμαι ε2 πάντως.

Σχόλιο 2:

Συμφωνώ με την Αφροδίτη. Αν δεν πιστέψουμε στο καινούργιο, το εναλλακτικό, δεν θα του δώσουμε χώρο να υπάρξει. Για να του δώσουμε χώρο, πρέπει να αποβάλλουμε την παλιά πεποίθηση περί τι είναι να αγωνίζεσαι.. Προς το παρόν με απεργίες και τις πεποιθήσεις περί αυτών συντηρούμε το "τέρας". Το σύστημα δεν λειτουργεί χωρίς τις απεργίες του για να το επιβεβαιώνουν. Θέλει μετατόπιση σκέψης. Α και κάτι άλλο: αγάπη στον συνέλληνα, βαθιά αλληλεγγύη.Μήπως αιώνες μετά, ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε με κείνο το γονίδιο του διχασμού;; Μήπως;;

Σχόλιο 3:

Αχ και ήμουν προετοιμασμένος να απεργήσω!!!! Πάλι μπερδεύτηκα.
Μια ατέλειωτη σύγκρουση μέσα μου. 
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Να κάνω ή να μην κάνω απεργία;
Ο μπρακατσούλας

7 σχόλια:

  1. Φίλε μου, κιεγώ που προτείνω τη "μετατόπιση σκέψης", επίσης σε διχασμό βρίσκομαι. Μήπως εκείνο το "επί του παρόντος" δεν είναι σύμβαση αλλά αναγκαιότητα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς επι του παρόντος να αγωνιστούμε απεργιακά λόγω αναγκαιότητας;

      Διαγραφή
  2. Δεν θα απεργήσω γιατί...
    1. είμαι σίγουρος για το ωράριό μου, τον μισθό μου και την οργανική μου.

    Κούνια που σε κούναγε... η μεγάλη δεξαμενή για κινητικότητες, διαθεσιμότητες, απολύσεις είναι οι εκπαιδευτικοί... κι αυτό γίνεται τόσο εύκολα, αρκεί μια μικρή αλλαγή ωραρίου ή ανάθεσης και, τσουπ, νάτοι οι πλεονάζοντες... ή μήπως φαντάζεστε ότι δεν μπορεί να μας προκύψει κι άλλο δίωρο; Νά'βλεπες αυτούς που είναι σε διαθεσιμότητα πόσο σίγουροι ήταν για την θέση τους πριν δύο μήνες!

    2. δεν αντέχω οικονομικά.

    Σώπα, εμείς που είμαστε υπέρ της απεργίας μάλλον πρέπει να έχουμε χεστεί στο ευρώ κι λέμε, χαλάλι του, τί ψυχή έχουν 400 ευρώ; Τα 400 ευρώ που σού'χουν πετσοκόψει για κέθε μήνα δε σε πειράζουν, εκεί κουβέντα...αυτά τα 400 σε τσούζουν...

    3. θέλω εναλλακτικές μορφές, λειτουργικές καταλήψεις, κλπ μορφές αγώνα.

    Κάνε λειτουργική κατάληψη (τα φράγκα να πέφτουν), με δικό σου ωράριο, δικό σου πρόγραμμα κλπ και σε μία μέρα σε έχουν τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί για παράβαση καθήκοντος (νεό φρικώδες πειθαρχικό δίκαιο, γαρ)

    Αυτά προς το παρόν,
    βαρέθηκα να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου και να βρίσκω ή να ακούω δικαιολογίες για να μην αγωνιστώ και απεργήσω....

    ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά συμφωνούμε όλοι , ως προς τον τρόπο προβληματιζόμαστε!!!

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένταξη μη φτάσουμε να γίνουμε και τόσο καχύποπτοι!

      Διαγραφή
    2. Τα φύλλα μισθοδοσίας είναι στη διάθεσή σου, αν δεις ότι έγινε κάτι τέτοιο στο σχολειό σου, κάνε καταγγελία.

      Διαγραφή