Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο κόμμα να ψηφίσουμε;

Μα τι να ψηφίσω; 
Αυτό το ερώτημα με έχει κατακλύσει τελευταία ,όλοι  μου φαίνονται  λίγοι και όλοι μικρότεροι των περιστάσεων.


Οι ως τώρα κυβερνώντες μας γαμάνε , η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ,οπότε αδιέξοδο.

Και επανέρχομαι στο ερώτημα: τι να ψηφίσω τότε;

Μετά από σκέψη και αναδρομές  στην παγκόσμια ιστορία και τη θεωρία της ψυχανάλυσης, κατέληξα στο συμπέρασμα : ¨Να ψηφίσεις εκείνο το αφεντικό που εκπροσωπεί καλύτερα τα συμφέροντα της τάξης που ανήκεις!

Δεν υπάρχουν ιδανικές, υγιείς κλπ λύσεις, διότι έτσι είναι ο άνθρωπος και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό ,αν δεν το κάνουμε θα πέφτουμε στην παγίδα της ουτοπίας, μέσω της φαντασίωσης. 
Η πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από φαντασιώσεις και προσδοκίες.

Αν η φαντασίωση, από σύμπτωση, ταιριάζει με την "πραγματική" πραγματικότητα έχει καλώς , αλλιώς έρχεται η καταστροφική ματαίωση.  

Δεν υπάρχουν λοιπόν, υγιείς αρχηγοί ,υγιείς παρατάξεις, υγιή κόμματα , υγιής συνδικαλισμός, διότι απλά δεν υπάρχει  αυτή η συμβολοποίηση! 

Οποιαδήποτε δηλαδή, εξουσιαστική ομάδα έρθει  να εξουσιάσει , θα μεταμορφωθεί σε απάνθρωπο μόρφωμα, λόγω ανθρωπίλας.!

Όλοι μα όλοι λειτουργούμε με τα ταπεινά μας συμφέροντα ,λόγω ενστίκτων, επιθετικών και  επιβίωσης . Αυτά τα, σε επίπεδο ζώου, ένστικτα καθορίζουν την λειτουργία μας. 

Η φαντασίωση μας όμως που προέρχεται από "θεϊκά" υλικά, δημιουργεί  το ιδανικό, το προσδοκώμενο  , το ολόκληρο. 
Φαντασίωση με φύση βρίσκονται σε αέναη σύγκρουση,  υπερισχύοντας φυσικά το ζωικό μας επίπεδο!

Αυτά λοιπόν τα ένστικτα της ζωής και του θανάτου ( επιθετικότητα), δημιουργούν τα πάθη,  τα λάθη, τον υλισμό μας , τη διεκδίκησή, την επεκτατικότητα, τη ματαιοδοξία,  την απληστία, τα όπλα και τους πολέμους!

Το θέμα είναι ποια ομάδα θα υπερισχύσει μέσα σε αυτή τη συμφεροντολογική διεκδίκηση,σε αυτό το ενστικτώδες αλόγιστο ,ανεκπλήρωτο "εκείνο", (Το εκείνο θέλει να ικανοποιηθεί αμέσως! Αν πεινώ πρέπει να φάω χωρίς αναβολές, αν έχω καύλες πρέπει να γαμήσω ευθύς αμέσως) ποιος δηλαδή θα πάρει τα πιο πολλά!  
Ε αυτό είναι ο καπιταλισμός! 

Οπότε κάθε ομάδα θα διεκδικεί ασταμάτητα, την ματαιοδοξία της, εις βάρος της άλλης ομάδας, που θα μένει ανικανοποίητη και ματαιωμένη (πχ μικροαστοί,μεσοαστοί)!

Βρισκόμαστε στη φάση που το "εκείνο" βρίσκεται σε έξαρση , η ισχυρή ομάδα τα θέλει όλα, καθώς ,όπως είπα, σύμβολα ικανοποίησης δεν υπάρχουν στην ανθρώπινη φύση.

Η άλλη ομάδα  θα βρίσκεται  τότε  σε ένα συνεχή αγώνα διεκδίκησης , στην ουσία θα θέλει να αλλάξει  αφεντικό. Ένα αφεντικό πιο  κοντά στα συμφέροντά της , τίποτε άλλο! Όταν το αφεντικό πάψει να ψευτοικανοποιεί, πάμε για νέα αλλαγή!

Κάθε ανθρώπινη πράξη προέρχεται λοιπόν, από την ανάγκη για ικανοποίηση (που ως επί το πλείστον είναι  φαντασιακή και συμβολική), όταν ο άνθρωπος βρεθεί σε συνθήκες που μπορεί να αρπάξει, θα το κάνει και αυτό δε σταματάει ποτέ (η ικανοποίηση που δεν έρχεται) . 
Ακόμα και εσύ που νιώθεις ότι έχεις αξίες, η ανθρώπινη φύση σου, θα σε ταρακουνάει και τελικά θα ενδώσεις!

Δεν υπάρχει  λοιπόν το εμείς οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί , υπάρχει το όλοι προς αναζήτηση της απόλαυσης, η οποία πέφτει όμως στο κενό καθώς το σύμβολο της λειτουργεί  μόνο φαντασιακά (Να γιατί όταν κατακτώ, νιώθω εκτός από μια στιγμιαία χαρά και ένα ατέλειωτο κενό. Ο καβάφης θα πει, ο δρόμος έχει σημασία και όχι η Ιθάκη!)

Μην  έχετε, εν τέλει, μεγάλες προσδοκίες για μεγάλες αλλαγές  για δανικές κοινωνίες ,για  ιδανικά κόμματα ή ιδανικό συνδικαλισμό ή ιδανικό εαυτό, απλά δεν υπάρχει! 
Αυτό που υπάρχει είναι η διεκδίκηση λίγο  περισσότερων κομματιών από την πίτα των αφεντικών! 

Γι αυτό Απεργείστε! Γι αυτό Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Τ Ε Ι Σ Τ Ε!  
Εμπρός Μαρς...
(Και ψηφήστε το άλλο κόμμα...το καλό!)
Ο μπρακατσούλας

6 σχόλια:

  1. Γειά σου φίλε μου. Να σου πω την γνώμη μου και αν θες μ ακούς. Εγώ είμαι ο Τσελεγγίδης Ευστάθιος,είμαι 37 περίπου και μένω στην Σκύδρα. Με την πολιτική ασχολούμαι (ΝΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ) περίπου 15 ΧΡΟΝΙΑ. Δεν θα γράψω την πορεία μου,όχι διότι φοβάμαι ή δεν θέλω να την γράψω,αλλά την έχω ήδη γράψει και απλώς θα την ΠΑΡΑΘΕΣΩ εδώ για να μην ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ τα ίδια και τα ίδια "https://www.facebook.com/notes/%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%82/%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%82/208354569281529". 'Αρα τώρα ΞΕΡΕΙΣ τί ήμουν και τί έγινα,μετά από 'ΕΡΕΥΝΑ ΕΤΩΝ. Οπότε στον ΛΑ.Ο'.Σ. ήμουν ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ και ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ. Ούτε ΜΕΛΟΣ,ούτε ΣΤΕΛΕΧΟΣ,ούτε τίποτα απολύτως. Αν και βοηθούσα το κόμμα από πολλές θέσεις,τις οποίες και αναφέρω στο ΚΕΙΜΕΝΟ. Πάντα όμως ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Μετά από όλα αυτά που έγιναν,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ και γράφτηκα στο κόμμα,μόλις ΦΕΤΟΣ και ΣΥΝΕΧΙΖΩ τον Αγώνα. Στον λογαριασμό μου,στο ΠΡΟΣΩΠΟΦΥΛΛΑΔΙΟ ή αλλιώς FACEBOOK,έχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ πληροφορίες για μένα και την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ μου. Δες στις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και στον ΤΟΙΧΟ μου και στις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ μου και στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ μου και θα καταλάβεις τι εννοώ. Εκτός κι αν θες 'ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζί μου και πολύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να συζητήσουμε για ότι θες "6983765679". Το πιο ωραίο βιντεάκι για ΜΕΝΑ και πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ (όσο γίνεται) είναι αυτό "http://www.youtube.com/watch?v=yec3xIEkC1g". 'Οπως θα δεις και ΣΥ,είναι γεμάτο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,οτι ΠΡΕΠΕΙ 'ΟΛΟΙ να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ το κόμμα που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για ΕΜΑΣ και αν δεν το κάνουμε θα είμαστε το λιγότερο ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ. Να είσαι πάντα καλά και να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ να γράφεις με τον ΤΡΟΠΟ που γράφεις και ΕΝΟΧΛΕΙΣ. 'Αρα είσαι στον ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι είσαι σε κάποιο κόμμα ποσώς με ενδιαφέρει! Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι γιατί πιστεύεις ότι είμαι έτοιμος να ασπαστώ την ιδεολογική θέση του ΛΑΟΣ. Είπαμε τα ένστικτα ένστικτα, αλλά επειδή έχω φάει σήμερα θα πάω σε ένα κόμμα λίγο πιο μορφωμένο!

      Διαγραφή
  2. Ακροδεξιά κόμματα της βλακείας και της αμορφωσιάς μακρυά! Γενικά μακρυά από κόμματα , τα κόμματα δεν είναι για να τα πιστεύουμε αλλά για να μας εξυπηρετούν, τη στιγμή που διακρίνω φανατισμό , πατριωτισμό, και κάθε είδους εθνικισμό .... θα πω ουστττττττττ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή