Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κλειστά Πανεπιστήμια συνέχεια...

Με ανοικτά πανεπιστήμια είναι εφικτές οι διεκδικήσεις;

Αν είναι ανοικτά δε συμβαίνει τίποτε , αφού λειτουργούν, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.,ενώ τώρα  μιλάμε για όλα τα προβλήματα του πανεπιστημίου τα οποία προβάλλονται και από τα ΜΜΕ..Δηλαδή το πρόβλημα αναδεικνύεται.

Χωρίς κόστος δεν υπάρχουν διεκδικήσεις... Ελπίζω μέσα από αυτή την καταστροφή (απαραίτητη θεωρώ, νόμος του gaous) να γεννηθεί το νέο Καποδιστριακό και ΕΜΠ που να λειτουργεί έτσι ώστε να νιώθουμε λιγότερες δυσαρέσκειες. 

Το ότι συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα δείχνει το πόσο λάθος είναι η παιδεία μας.. Και σε αυτό ευθυνόμαστε όλοι , κυρίως όμως αυτοί που έχουν εξουσία και που είναι με κλειστά αυτιά, χωρίς δυστυχώς να αφουγκράζονται τις ακαδημαϊκές και όχι μόνο ανάγκες μας. (Δεν μπορούν να αφουγκραστούν επειδή δεν το κατέχουν; Ή επειδή ακούνε καλύτερα άλλα συμφέροντα και πιέζονται από αριθμούς που έχουν υποδείξει τα άλλα συμφέροντα ; Όλα παίζουν.)

Τέλος ας πάψει αυτή η καραμέλα περί ομηρίας των φοιτητών και άλλες τέτοιες μπούρδες.
Αυτό που προέχει να προσέξουν οι φοιτητές είναι ότι δεν είναι όμηροι των πανεπιστημίων , αλλά μιας κοινωνίας ανέργων,μιας κοινωνίας που νοσεί και μέσα σε αυτή τη νοσηρότητα ένα σύμπτωμα είναι η παιδεία.

Ας το δούμε ολιστικά λοιπόν το ζήτημα,με προβληματισμούς, τι κοινωνία θέλουμε; Τι παιδεία θέλουμε; Τι σχολεία θέλουμε; Και τι πανεπιστήμια θέλουμε.
 Η αντιστροφή της σειράς των ερωτημάτων είναι άτοπη.

Και κάτι πρακτικό, ας ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας, πόσο συμβάλουμε στη σημερινή κατάσταση; Τι δεν κάνουμε ως πολίτες ; Ποιες είναι οι ηθικές μας αξίες; Και πόσο αλληλέγγυοι για το καλό όλων είμαστε; 

Ας ξεκινήσουμε την αυτοκριτική και αν εμείς ξαναβρούμε μέσα μας τις πανανθρώπινες αξίες μας ως πολίτες, τότε αυτό να είστε σίγουροι θα προβληθεί και στην κοινωνία και οπωσδήποτε και στα πανεπιστήμια! Άλλη μία ουτοπική σκέψη (όσο ουτοπική με αυτούς που λένε κάντε απεργία με ανοικτά πανεπιστήμια), που θα με πάει στο στίχο: "Καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ" 

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό" κλειστά πανεπιστήμια" και ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ας το κάνουμε, ο καθείς με τα συμφέροντά του!
ο μπρακατσούλας
brakatsoulas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου