Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Όταν τα σχολεία κλείσουν, τότε θα έρθει η γνώση

Η καραμέλα για την Παιδεία: Ο λαός κάνει λάθος επιλογές επειδή δεν έχει αποκτήσει καλή παιδεία από τα σχολεία ( Μπούρδες).


Η παιδεία έχει μικρή σχέση με το σχολείο διότι το σχολείο σου μαθαίνει κυρίως να είσαι καλός , πειθαρχημένος πολίτης και αξιοποιήσιμος εργάτης, που σέβεται τα αφεντικά του!

Η πραγματική παιδεία είναι έξω από το σχολείο , με αυτά που μαθαίνεις από τη ζωή, τα εξωσχολικά βιβλία σπουδαίων ανθρώπων και από τα πρότυπα σταθμός , που σου πάνε παραπέρα τη σκέψη.

Η έλλειψη παιδείας δεν έχει να κάνει με το κακό σχολείο, αλλά με την αυστηρή απαγόρευση που έχουμε μέσα μας. Πχ αν επ ουδενί δεν ερευνώ την ανυπαρξία ή την ύπαρξη θεού επειδή αυτή έρευνα της σκέψης ενδέχεται να αποδιοργανώσει το είναι μου, τότε παραμένω προσκολλημένος στην αντίληψη που με βολεύει , ε αυτό είναι έλλειψη παιδείας! 

Η ελεύθερη σκέψη έχει το κόστος της γνώσης η οποία μπορεί να ταρακουνήσει τις σταθερές σου, αυτές οι σταθερές δίνουν μια ψευδαίσθηση ισορροπίας και ασφάλειας μία βάση για να ζεις, χωρίς αυτές παλινδρομείς στη χαοτική κατάσταση που αισθάνεται το βρέφος το πρώτο χρόνο , κάτι που θυμίζει αφανισμό , ανυπαρξία, θάνατο.

Η γνώση θέλει θάνατο όχι σχολεία !
Ο μπρακατσούλας
brakatsoulas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου